Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση «Γιάννος Κρανιδιώτης, 25 χρόνια μετά το Όραμα παραμένει ζωντανό»

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση «Γιάννος Κρανιδιώτης, 25 χρόνια μετά το Όραμα παραμένει ζωντανό»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου εκδήλωση μνήμης και φόρου τιμής  στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννο Κρανιδιώτη, στους δημοσιογράφους Νίνα Ασημακοπούλου, Δημήτρη Πανταζόπουλο και στον οπερατέρ Παναγιώτη Πούλο που χάθηκαν στο δυστύχημα του κυβερνητικού αεροσκάφους FALCON τον Σεπτέμβριο του 1999.

Η εκδήλωση με τίτλο «Γιάννος Κρανιδιώτης, 25 χρόνια μετά το Όραμα παραμένει ζωντανό» διεξήχθη στην ΕΣΗΕΑ στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ακολούθησε παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Αλφόνσος Βιτάλης μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος και ο Νίκος Κιάος πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Στο βήμα ανέβηκε και η Λίνα Βασιλοπούλου, σύζυγος του Δημήτρη Πανταζόπουλου.

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στον συνάδελφο Αλφόνσο Βιτάλη, διασωθέντα του αεροπορικού δυστυχήματος, από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη στις συζύγους των συναδέλφων Δημήτρη Πανταζόπουλου και Παναγιώτη Πούλου κ. Λίνα Βασιλοπούλου και Χαρίκλεια Σπανού και από τον Γιώργο Φράγκο, Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου στην Κατερίνα Φρύσσα, φίλη της αδικοχαμένης Νίνας Ασημακοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ που αφορούσε στα τιμώμενα πρόσωπα.

Ευχαριστούμε θερμά τη Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άψογη συνδιοργάνωση καθώς και για την υποστήριξή τους την ΕΡΤ Α.Ε., το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ΡΙΚ.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να μεταβούν στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.morfotikoesiea.gr/

Social media Μορφωτικού Ιδρύματος: Facebook: Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ,  Instagram: @idrima.esiea,  twitter: @morfotikojuadn

 

 

Πηγή φωτογραφιών «ΑΠΕ-ΜΠΕ».

 

Τηλέφωνο : +30 210 3675400
Fax: +30 210 36 25 955
E-mail : morfotiko@esiea.gr

Ακαδημίας 20 10671 Αθήνα
3ος Όροφος